Nieuw Zeeland deel 2 - time to say good bye again
Op het moment van schrijven zit ik in het zonnetje buiten in Christchurch. Vanochtend huilend afscheid genomen van mn Stray-travel maatjes... Vooral met Julie heb ik veel mooie momenten beleefd en ervaringen uitgewisseld, samen de Tongariro Crossing gedaan, samen de Abel Tasman trekking, samen de Franz Josef glacier, samen de Milford Sound gedaan, samen met alle anderen het nachtleven van Nieuw Zeeland beleefd. Denkend aan alle mensen die ik met pijn in het hart in Queenstown gedag heb gezegd en de andere mensen die nog in de bus zaten ben ik nu aan mijn laatste dagen Nieuw Zeeland begonnen. Morgen vlieg ik naar Auckland en Zondag vlieg ik van Auckland naar Sidney waar mijn Australie avontuur gaat beginnen. Ik ga er 100 % vanuit dat het een top tijd gaat worden, maar tegelijkertijd heb ik een knoop in mn maag om het prachtige Nieuw Zeeland te verlaten.
En dan nu mijn belevenissen in vogelvlucht wat alsnog een lang verhaal gaat worden.
Aangekomen in Abel Tasman besloten Julie (UK), Judith (NL) en ik laat op de avond om de volgende dag met Jeremie (Canada) en Menso (NL) de hele Abel Tasman trekking te gaan doen: 52 kilometer in twee dagen. Dus om een uur of 11 mijn tas her-ingepakt en alleen het broodnodige er in gedaan. De rest van de spullen stopte ik in mijn flightbag om bij het hostel achter te laten. We konden bij het hostel een tent huren en de andere meiden een slaapzak. Jeremie en Menso vertrokken al vroeg op de ochtend. Wij vertrokken na de Sky dive van Julie en Judith. Na een wandeling van 6 uur kwamen we aan bij de 'camping' waar Jeremie en Menso hun tent al hadden opgezet. Na onze tent te hebben opgezet was het etenstijd... Mijn koude kant-en-klare pasta die ik had mee genomen. Na een prachtige zonsondergang was het bedtijd... We hadden geen matras meegenomen, door de harde en koude ondergrond konden we niet in slaap komen. Om een uur of 3 gingen we er om de beurt uit om naar de wc te gaan waardoor we de sterrenhemel konden zien: wauwwww! Ons geluk dat Jeremie ook wakker was en bij ons kwam staan, we vertelden dat we nog helemaal niet hadden geslapen door de kou. Met grote ogen keek hij ons aan toen we vertelden dat we geen matras hadden, even later toen we weer in de tent lagen kwam hij zijn matras brengen zodat we die overdwars konden neerleggen. Dat scheelde ontzettend veel in warmte. Dus uiteindelijk nog zo'n 2 a 3 uurtjes kunnen slapen. Volgende dag een nieuwe dag lopen. We moesten snel zijn, anders konden we niet verder doordat een gedeelte onder water zou staan. Gelukkig waren we er net op tijd en konden we met blote voeten door het water. Ondertussen begon het te regenen en te waaien en het stuk over het strand kregen we een harde zandstorm tegen ons aan... Het voelde alsof we bekogeld werden door duizenden naalden. Na 6 uur hadden we het eindpunt bereikt. In eerste instantie zouden we twee nachten kamperen, maar tijdens de eerste avond had ik me voorgenomen niet nog zo'n nacht te hebben. En we waren immers op tijd voor de laatste watertaxi, dus ik ben mooi met de taxi terug gegaan. De anderen bleven nog een nacht en kwamen de volgende dag terug in het hostel.
Doordat we langer in Abel Tasman zijn gebleven, kwamen we in een nieuwe busgroep terecht. Veel bekenden die we eerder hadden ontmoet maar ergens langer waren gebleven. Leuk om die mensen weer te zien. De laatste avond in Abel Tasman gingen we vuurwerk afsteken op het strand. De volgende dag door naar Greymouth, waarvan ze zeggen dat er niks te beleven valt... Klopt denk ik ook wel, dus... dan maar naar een bierproeverij, het ene biertje na het andere werd getapt en vervolgens mochten we zelf nog een keer tappen (doordat we heel snel waren werden dat drie rondes). Na een heerlijke burger (NZ staat bekend om haar burgers en de Fish & Chips) als avondeten zijn we doorgegaan naar de bar van ons hostel waar we tot laat meer dronken en dansten. Volgende dag naar Franz Josef Glacier. Onderweg maakten we een stop voor oa een duik in het water en de Pancakes Rocks. In de avond aangekomen in Franz Josef, gegeten en vroeg naar bed in onze brakke toestand. Op dinsdag hadden we een dag vrij waarop we activiteiten konden doen. Julie en ik deden de half day hike. We waren de laatsten in de rij bij het aanmelden, waardoor we de enigen waren in de middag groep. Om half 1 begon onze hike pas, dus konden we uitslapen, internetten en heerlijke wentelteefjes bakken :-) Het regende de hele ochtend ontzettend hard, tegen een uur of 12 begon het minder hard te regenen, we hadden geluk met onze tijd... Iedereen die een activiteit deed kon nadien gebruik maken van hotpools van 36, 38 en 40 graden, dus om een uur of 5 zaten we daar met zn allen om tot een uur of 8 in het hete water blijven zitten.
Op woensdag door naar Makarora, we maakten tussenstops voor kodakmomentjes... het was slecht weer dus veel zagen we niet. Toen we op donderdag wakker werden en we alleen maar blauwe lucht en zonneschijn zagen kon die dag al niet meer stuk. Onderweg naar Queenstown maakten we diverse stops om van hoge bruggen af te springen. Nee, dat is voor mij niet weggelegd. Eenmaal in Queenstown aangekomen gingen we met zn allen een burger + drinken halen om die bij het meer te eten, drinken. Will pakte zijn gitaar erbij en met zn allen zongen we mee. Vervolgens de kroeg in om verder te drinken. Na een brakke vrijdag, 's avond weer de kroeg in. Dit keer een kroegentocht waarbij we langs een ijsbar gingen en een kroeg waar we de shotjes in theepotten werden verkocht. De avond was veel te gezellig en na twee uur slaap ging de wekker alweer om samen met Julie naar Milford Sound te reizen. Even de groep ontvluchten om tot rust te komen, te kayaken en rond te lopen. De bedoeling was om drie nachten te blijven, maar besloot om met twee jongens uit het hostel mee te rijden in de auto naar Queenstown. Je kan geen nacht in Queenstown verblijven zonder op stap te gaan, dus dat heb ik uiteraard gedaan. Na Queenstown afscheid genomen van de meeste mensen uit de bus en door naar Mount Cook waar we met zn vijven mountainbikes hebben gehuurd en een eind zijn gaan fietsen. We kwamen uit bij een blauw meer waar ijsblokken in het water dreven, een apart uitzicht. Na Mount Cook door naar Rangitata, een rustgevende plek waar we heerlijk in het zonnetje hebben gezeten en gekaart. En toen was het vrijdag... vandaag dus... Het einde van mijn Nieuw Zeeland verhaal.
Ik hoop dat jullie weer van mn verhaal hebben genoten, mijn volgende updat is in SIDNEY!!!
Heel veel liefs en ik denk aan jullie! xxx
Heerlijk Janet!! Liefs vanuit t Amsterdamse X
vertel eens wat meer over de mensen die je (in het nachtleven) hebt ontmoet ;-)
Lieve Jenet! ;-)
Ahh leuk om alles terug te lezen, en leuk om te zien dat jij het ook zo leuk hebt gehad!!! Jeej! Ik heb het ook super leuk gehad, idd ook zo'n druk schema. Maar super leuke mensen ontmoet waarmee ik nu nog reunietjes doe :-) super leuk dat jij ook leuke mensen hebt ontmoet. Nu even door de zure appel heen en met een dubbelgevoel weer verder. Maar over een paar dagen gaat het al weer beter, zul je zien! En in Oz is het nu super lekker weer, dus het zonnetje zal je vast ook veel goed doen. Op naar een nieuw avontuur! Ik ga je volgen!!! dikke kus
Mooi dat je nieuwe herinneringen maakt die een plaatsje krijgen in je hart! Vreselijk muf en over de top deze uitspraak, maar meen het!
Is het toeval dat ik zoveel brak kater brak feestje lees?? Zo kennen we je weer Janet! Heerlijk! :) Enjoy Down Underrr!! Dikke x
Misschien ben jij niet helemaal klaar voor Australie, maar is Australie eigenijk wel klaar voor jou??
Lieve Janet,
Meis wat zie je er goed en blij uit! heel fijn om te zien!
En helemaal mooi dat je zo'n plezier hebt.
Wij hier al weken in de mist, echt niet normaal meer!
Hele dikke knuffel van je allerliefstetante! ( dat kan er maar een zijn!)
Ja,Harma en ik maken er een wedstrijd van!
Mens,ik zit heerlijk thuis,in de bloemen en vele verwennerijen.Ik heb een erg leuke afscheidsdag gehad.Dus, je snapt:ik ben uitgewerkt en ik hoop dat er veel leuke dingen op mijn pad komen!
Nu,jouw verhaal ziet er weer fantastisch uit en nu australie he.Van El en Dick hoorde ik al van je start daar.Het gaat vast weer leuk worden want je neemt jezelf mee en dat is perfekt.Dus geniet!Veel liefs van ons. Eddy-Janny.