Maleisie
Alweer iets langer dandrie weken van huis... Ondanks ik natuurlijk al een hoop gezien heb, voelt het toch alsof ik nog maar net begonnen ben. Meleisie is mooi, maar had er toch stiekem meer van verwacht. Waarschijnlijk omdat ik dacht dat het vergelijkbaar zou zijn met Thailand, maar Maleisie kan niet tippen aan Thailand. Maar uiteraard geniet ik van elke dag! Zelf weten hoe laat je op staat en wat je de dag gaat doen. In vergelijking met thuis is het hier zo het tegenovergestelde...Geenconcrete planning,geen zorgen maken over verdwalen, geen zorgen over tijden ik heb hier niet eens een wekker (heb geen simkaart gekocht, dus mn telefoon gaat niet aan), dus als ik vroeg op moet staan, hoop ik gewoon dat ik op tijd wakker wordt haha Dat is tot nu toe goed gegaan...
Ok, nu mn verhalen over de verschillende plekken:
Pulau Perhentian
Na Melaka (mn vorige reisverhaal)reisden Selina en ik door naar Pulau Perhentian. De nachtbus vertrok om 8 uur. Aangekomen bij de bus wilden we onze ticket laten zien om in de bus te gaan. De chauffeur schonk geen aandacht aan ons... stonden we daar te zwaaien met onze tickets... uiteindelijk kregen we de aandacht en we vroegen of het de juiste bus was die we moesten hebben. Hij begon in Malay tegen ons terug te praten en uiteindelijk zijn we er maar van uit gegaan dat het de juiste bus was... we konden immers met de tickets naar binnen. In de bus kwamen we erachter dat we gereserveerde plekken hadden en niet eens naast elkaar zaten. Gelukkig konden we met andere mensen ruilen zodat we wel naast elkaar konden zitten. En toen begon de busrit... Met een behoorlijke snelheid door alle slingerbochten om een smalle weg, de Nederlandse 50km wegen zijn zelfs breder... Angstig trok ik mn slaapmasker over mn ogen, zodat ik iig niet zou zien wanneer ik dood zou gaan ;-) Nauwelijks geslapen in de bus, kwamen we de volgende ochtend aan bij de haven om naar Pulau Perhentian te varen... Na de dodenrit in de bus kwamen we aan in het Hemelse Pulau Perhentian, witte stranden, blauwe zee... Als kamers hadden we in elkaar geflanste houten hutjes. Stroom werkte van 7 am tot 7 pm, happy holidays :-) Een relaxte sfeer met ontzettend leuke mensen.
Met de mensen die we op de boot hadden ontmoet zijn we gaan lunchen, alleen al van de wandeltocht naar de lunchplek verkleurden we al, zo vel was de zon! Na wat zonnen, zwemmen en eten was er 's avonds een black mask party. Het begon rustig op het strand met de Monkey Juice, daarna werd er gedanst en ging de Monkey Juice er nog beter in! De volgende dag zouden we een snorkeltrip doen... Geen goed idee na een heftige avond, dus die hebben we maar een dagje verschoven om de hele dag in het water te zitten, op het strand te liggen, lekker eten en niks doen en vooral aan niks denken. Heerlijk! VAKANTIE! 4 dagen lang op blote voeten over het strand slenteren, rondkijken of er niet ergens een komodo dragon rondliep (er liepen GROTE rond) De tweede avond hebben we nog wat gedronken met Zack en Isac, de mensen van het guesthouse en om een uurtje of 1 in ons bed gekropen om de volgende dag wel fit te zijn voor de snorkeltrip! Het snorkelen was fantastisch, we snorkelden in mooie koraal gebieden en ik heb 5 haaitjes gezien en 2 reuzeschildpadden! Jeeuj reuze schildpadden gezien! Was echt zo bijzonder!! 's Avonds rustig aangedaan want we waren toch best moe na de trip. Na heerlijk te hebben gegeten gingen we nog even internetten en toen begon het ontzettend hard te regenen! Omdat ons hostel geen wifi heeft, zaten we ergens anders,dus konden we niet terug naar onze eigen hostel waardoor we ons geplande film avondje over moesten slaan - ze zetten elke avond een film op in de gemeenschappelijke ruimte en aangezien na zo veel drank avonden, wilden we nu een rustig avondje.
De dag erna was alweer mijn laatste dag in Perhentian. Weer een dagje uitslapen, aan het stand liggen en relaxen. Inmiddels ontmoetten we Jackie uit Amerika die bij ons aansloot. 's Avonds gingen we met zn allen (ook met de jongens van het hostel) drinken om ons afscheid te 'vieren'. Selina besloot toch om langer op de Perhentian te blijven. Zij was toch liever op het strand dan in de steden, en we hadden leuk contact met de mensen van het guesthouse en aangezien Jackie er nu ook was, gaf ik haar groot gelijk. Dus zou ik alleen verder gaan naar Georgetown, Penang. De volgende dag alleen met de boot terug naar het vaste land, 5,5 wachten op de nachtbus... het was een redelijk afgelegen gebied met alleen lokale mensen. Aangezien het hier Moslims is, trok ik gauw mn lange broek over mn korte broek heen, droeg een sjaal over mn blote schouders en voelde ik me nog steeds veel te naakt. Ik zag een stelletje uit Engeland en ben bij hun gaan zitten aangezien ik me niet echt op mn gemak voelde. Zij gingen door naar Singapore, dus kon ik hun mooi wat tips mee geven over de stad. Hun bus ging al om half 10, die van mij zou pas om half 11 gaan... Nog een uur wachten... Toen het bijna half 11 was ging ik rond vragen wat mijn bus zou zijn, de mensen aan wie ik mijn kaartje liet zien, keken allemaal verbaasd, dat ticket kenden ze niet... Na nog drie kwartier wanhopig te wachten kwam mijn bus eindelijk om kwart over 11. Na een nacht slecht slapen kwam ik de volgende dag om kwart voor 6 aan... Een taxi genomen naar het guesthouse dat Jackie me had aangeraden, mn backpack daar gedropt, wat rondgelopen, ontbeten, geinternet en toen was het eindelijk 11 uur zodat ik kon inchecken en me douchen... Ja jongens, het leven van een eenzame backpacker is soms best zwaar ;-)
Georgetown (Penang) + Cameron Highlands
Twee dagen/twee nachten in Georgetown doorgebracht, vond het guesthouse wat tegenvallen en ontmoette niet veel andere mensen. De eerste dag veel rondgelopen, tweede dag een national park bezocht... wilde daar naar Monkey Beach lopen, maar na een uur lopen werd het pad zo slecht (ik moest door een wirwar van bomen/takken) dat ik het pad niet goed meer kon zien, ben toen maar terug gegaan. Aangezien ik het in Georgetown niet echt leuk vond, was het toch een goede tijdsbesteding. Ik miste toch ergens Selina en het strand en de prachtige en relaxte omgeving. Na GeorgeTown door naar Cameron Highlands, in de bus ontmoette ik Natalie, weer een Engelse, maar een rustig persoon. De dorms zagen er niet echt fijn uit dus besloten we een kamer te delen. Toen we aankwamen was het KOUDDD en het regende... In de television room zetten we de film The Black Swan aan, fijn want die wilde ik nog steeds zien... 's avonds gegeten en niet zo veel gedaan. De volgende dag op naar de Cameron Highlands → Thee plantage, thee fabriek, mossy forest en een vlindertuin. Vooral het Mossy Forest vond ik leuk, ik hou van jungle en uitdaging.
Kuching
Op zondag ging Natalie door naar Kuala Lumpur, ik ook, maar dan in een andere bus omdat ik rechtstreeks naar het vliegveld wilde. Daar mn ticket geboekt en doorgegaan naar Kuching, een plaatsje in het Borneo gedeelte van Maleisië. Ik kwam redelijk laat in de avond aan en er was een Mooncake festival gaande. Ik had meteen een fijn gevoel bij dit plaatsje. Aangekomen bij mn uitgezochte guesthouse vroeg ik naar een dormroom, die kreeg ik. Ze waren aan het renoveren en het was de eerste dag dat ze open waren. In de tijdelijk ingerichte dormroom stond een stapelbed en een gewoon bed - alle 5 nachten dat ik er was helemaal voor mij alleen :-) Eerste dag zoals bijna altijd, stad verkennen. Tweede dag op excursie naar een semi-wild oerang oetang centrum + de longhouses waar de lokale stammen wonen. Twee andere NL meisjes deden de zelfde trip, afgesproken om de volgende dag naar het strand te gaan. Het waren wat jongere meisjes en ik was blij dat ik een dag gezelschap had, maar ik had niet de behoefte om ook nog de avond met hun door te brengen. Dus gauw alleen gegeten en 's avonds beneden in het guesthouse gelezen. Ik maakte een kort praatje met een Engels stelletje dat hier ook verbleef en ze zouden de volgende dag naar Bako national park gaan. Daar wilde ik ook graag naar toe, maar niet alleen... Dus ik vroeg of ik me bij hun aan mocht sluiten. Dat vonden ze prima, dus de volgende dag op tijd naar Bako NP voor een goede wandeling in de jungle. We hebben Proboscius monkeys (ik weet niet precies hoe je het schrijft, maar het zijn vreemde neusapen) gespot en mooie uitzichten. Het stelletje, Tom en Emily waren ontzettend aardig en gezellig - wat kan het gezelschap je dag bepalen... 's avonds samen gegeten en meteen weer afscheid genomen omdat zij 's avonds naar Kuala Lumpur zouden vliegen.
Kuala Lumpur
Aangekomen in Kuala Lumpur zoals gewoon op zoek naar een slaap plek. Ik had een tip van iemand gekregen voor een guesthouse met goedkope dorms, een rooftop bar en veel gezellige mensen. En zo is dat! Zodra je boven in de rooftop bar komt, zit het vol met mensen waar je gewoon bij aan kunt schuiven. De eerste avond daar gezellig gezeten met mensen, gedronken en gekletst en vervolgens dansen in de Raggae bar. De tweede dag(gisteren)ben ik naar de twin towers gegaan, wat iets meer dan een half uur lopen was, vervolgensin een ontzettend groot overdekt winkelcentra geshopt - of eigenlijk alleen rond gekeken want ik kan natuurlijk niks kopen tenzij ik iets anders weggooi. Had nog wel een korte broek nodig, dus daar was ik ontzettend blij mee :-) En toen weer lopend terug... En dat duurde wat langer... verdwaald... Mn plattegrond er bij gepakt, rondgelopen voor straatnamen, wat rond gevraagd en uiteindelijk na ongeveer twee uur lopen was ik weer in mijn bekende omgeving :-) Goed voor mn beweging denk ik dan maar zo. 's Avonds met een NL jongen gegeten en na het eten nog wat gedronken met Tom & Emily (die ik in Kuching had ontmoet - lang leve facebook). Voor vandaag had ik maar 1 plan: ticket naar Indonesie boeken. Voor de rest heb ik niet veel gedaan want het regende hard. Heb nog weer wat met Tom & Emily gedronken en besloot om een film te kopen om op mn laptop te kijken. Ze hadden Dexter season 5, dus ik helemaal blij :-) Maar nu heb ik geen cd-speler in mn laptop haha Hopelijk hebben ze binnenkort weer ergens een televisie ruimte waar ik hem kan opzetten. Dus ipv Dexter, een nieuwe reisblog!
Nog twee dagen in KL en dan vlieg ik woensdag naar Surabaya - Java, Indonesie...
XxX
Jeej! Dexter seizoen 5! In oktober begint seizoen 6 alweer! Geniet nog even van Koala Loempia! X
Jeeej, weer je reisverslag gelezen!! Je vermaakt je goed! Geniet, ontdek, maak veel plezier!! Java - De mensen daar zijn geweldig aardig - maak je een stop bij Bromo? ben benieuwd! Hele DIKKE kus Lieverd, van een lichterlijk jaloers (op een goede manier naturlich) meisje uut de drentse canarische weilanden.
LEUK!!!!
Feest van herkenning!!! Vooral Perhentians is te gek hè! Veel plezier op Java, vergeet vooral Yogyakarta niet: veel backpackers, mooie tempels, ga je leuk vinden! xx
Hee Janet,
Super man, wat een belevenissen en mooie verhalen.
Leuk dat je zo snel en gemakkelijk aansluiting hebt met andere mensen joh..........
Gelukkig doet je camera het nog.......mooie plaatjes.
Genieten.........doeg,doeg
Tettie! poeh wat een verhalen zeg!!! veel plezier in indonesie! xx
Hey reiziger, wat een super verhalen heb je. Als ik het lees, denk ik: Whish I was there ;). Te gek eigenlijk hoeveel mensen je zosnel leert kennen en hoeveel je eigenlijk ziet op een dag. Overweldigend lijkt me al die indrukken. Ben benieuwd naar je nieuwe blog! Geniet z, tot je volgende verhaal . xx
Ha Janet,
Leuk om dat allemaal te lezen,denk vaak aan je,zo aan de andere kant vd wereld.
Net 2 dagen gewandeld met de famile,tocht om de noord,nu van Drenthe tot aan tWad.Prachtig weer,en veel leuke dingen en hapjes onderweg.
Morgen gaan Ed en ik richting Schiphol.We slapen in een hotel en vliegen dinsdag naar Canada.Tot horen!
Liefs, Eddy,Janny.
goh, even je naam gegoogeld en ik kom op een prachtig reisverhaal. Leuk om je belevenissen te lezen. Geniet ervan
groet
Swannet en de rest