janethoofd.reismee.nl

Bye Bye Oz

Bye bye oz... Hier zit ik dan... In Bangkok... Enthousiast voor een nieuw avontuur, de Aziatische geuren en het Aziatische eten... Maar toch ook een beetje buikpijn, na 4 maanden Australie, na 6 weken reizen samen met mijn broer... De Westerse wereld ingeruild voor het minder frisse Azie, koude douches, rare wc's... de taalbarrière tussen de lokalen en de toeristen. Aan de andere kant worden de boxen goone ingeruild voor heerlijke Chiang bier, het zelf koken voor de Aziatische keuken waar ik toch al van hou. Het weer blijft warm en vochtig, de uitzichten onvergetelijk en het blijft een avontuur om meer van de wereld te ontdekken.

Het afscheid met Johan was moeilijk, door de brakheid van een avond stappen en ik denk toch ook wel van een wat zenuwachtig gevoel, hadden we de laatste dag samen ook niet heel veel meer te zeggen. We zagen er denk ik beiden als een blok tegenop: de knuffel en 'nou doei he, pas op je zelf!' En toch kwam dat moment op dinsdag 10 uur, toen ik werd opgepikt om naar het vliegveld te gaan. Ik heb me groot gehouden, in de bus ontzettend mijn best gedaan om aan andere dingen te denken om die prikkende tranen achter mijn ogen te houden. Zelfs nu moet ik slikken.

Daar begon mijn lange reis, van Cairns naar Darwin, Darwin naar Singapore, 9 uur wachten in nacht en vervolgens door naar Bangkok. Hier zit ik dan... in Bangkok, enthousiast, een beetje buikpijn en onzettend moe. Nog een paar uurtjes doorzetten, dan mag ik eindelijk slapen, niet eerder anders komt die jetlag waar ik niet op zit te wachten. Ok, ik heb stiekem vanmiddag nog een uurtje geslapen op het harde bed van mijn goedkoop kamertje. Terug in Bangkok, waar ik twee jaar terug niet heel veel van heb kunnen zien door de rellen die zich daar afspeelden. Toen ik de hoek om kwam van Khao San road, werd ik overvallen door een blijheidszenuwschok. Thailand ik hou van je. Met je mooie lach, je lekkere geuren en een cultuur die zo ver weg van de mijne staat. Nu heb ik mezelf een hele week gegeven. Acclimatiseren, even op mezelf te zijn (want hoe fijn het is om je reis gedeeltelijk met je broer te delen, en hoe goed het ook ging samen - boven mijn verwachtingen - ik was toe aan wat tijd voor mezelf, ondanks ik hem nu al mis), plannen maken voor de komende weken/maanden. In eerste instantie was het de bedoeling om met Julie, mijn Nieuw Zeeland maatje naar India te gaan. Uiteindelijk heeft ze besloten toch na 11 maanden naar huis te gaan aangezien haar geld op is en ze al heel blij is met haar extra maand die ze boven op haar geplande tien maanden heeft gehad. Maar India in mijn eentje zie ik niet zitten, en doordat ik toch tijdelijk samen met mijn broer was, heb ik mijn plannen maken uitgesteld voor hier. En daar ben ik vanmiddag meteen mee begonnen. Het wordt eerst Laos, dan Cambodia en dan Vietnam. Dan terug naar Thailand voor Richard en Sophie en de plannen voor daarna komen tegen die tijd wel.

Ok, dat was dat... Nu de laatste twee weken Australie in vogelvlucht:

Na Townsville, twee nachten op Magnetic Island geweest, een prachtig wild eiland, met rainforest en mooie baaien. We hadden een leuk hostel met een klein dierentuintje er aan vast, we kregen een rondleiding van twee uur waarbij we allerlei dieren mochten vast houden; een krokodil, slang, een cuckatoo, bluetonglizzard en allerlei andere reptielen → ach, zie de foto's... :-)

Na Magnetic Island naar Mission Beach → where the forest meets the beach... en het was inderdaad prachtig. Daarna was het tijd om naar Cairns te gaan, the final destition. Voor mij in ieder geval. Nog een ruime week om van Australie te genieten, een snorkelcruise op het Great Barrier Reef, een tweedaagse tocht naar Capetribulation en een trip langs table lands gedaan. Onvergetelijke uitzichten en indrukwekkende beesten Verder veel op stap. De eerste avond gooiden we onszelf in het nachtleven van de kroeg Gilligans waar we veel mensen tegen kwamen die we eerder hadden ontmoet, voor de rest van de week was onze stamkroeg The Woolshed, waar we gratis konden eten en ze tussen 10 en 11 mooie happy hours hadden. Uiteraard hebben we Johan zijn 30e verjaardag daar ook goed gevierd. Met drie andere vriendinnen, de Engelse Katy, de Franse Crystel en Emily uit Denemarken dansten (ja zelfs Johan) we de avond weg. De dag daarop hadden we een dagje bij de Lagoon gepland om bij te komen (deze hadden ze ook in Airlie Beach, vanwege stinger season - dodelijke kwallen, kan je niet in de zee zwemmen, vandaar deze 'lagoons'). Op zondag na de Tablelands mijn 'laatste' avond (was eigenlijk ena-laatste, maar kwam zo beter uit) gevierd, wat weer veel te laat werd waardoor er van mijn echte laatste dag niet veel van terecht kwam. Ach het was toch slecht weer.

Australie, ik zal je missen. Ook al was je veel te duur en heb ik je eerder verlaten dan de bedoeling was, ook al heb ik niet genoeg van je gezien en ook al had ik gemixte gevoelens van je volk, ik heb van je genoten!

En dan kruip ik nu in mijn slecht gekopieerde 'Vietnam, Cambodia, Laos & the Greater Mekong' Lonely Planet voor een mooie strakke planning, ga ik vanavond vroeg naar bed en ga ik morgen heerlijk shoppen! Tjah dat moet ook gebeuren, aangezien meer dan de helft van mijn kleding aan vervanging toe is, vervelend... :-) Ik drink snel mijn laatste slok van mijn eerste Chiang biertje en dan zeg ik Slaap lekker! :-)

Heel veel liefs!

dirk

en straks goede morgen !!!

Linda

He TETTIE!! wat heb je het leuk geschreven, compliment! Goodbye Down Under, Helloaaahhh The land of the Smile. Als ik je stukkies lees, dan ruik ik alle geuren die er rond dwarrelen, en zie ik het alweer helemaal voor me. Geniet van de bijzondere cultuur in Thailand, eet je rond in alle wok-maaltijden, en drink je de 'pleuris' in de Chiang biertjes.. Enjoy it all!! :D Ik geniet met je mee vanachter mn laptoppie. KUS'n

Judith

Reizen is heftig. Ik begrijp je gevoelens helemaal lief wichie! Heb hetzelfde. Maar dat maakt het ook onvergetelijk! De mindere momenten waarop je echt weer even op jezelf aangewezen bent, iets niet goed gaat of dat je thuis in alle hevigheid mist, wegen niet op tegen de overweldigende momenten waarop je intens geniet. Bedankt voor je mooie verhaal! En op naar een nieuw avontuur in weer een nieuw land yeah baby yeah!!! Uberlange knuffel

swannet

Wat ja weer mooi. Hé geniet in Thailand

Je weet wel, je liefste tante

Dag liefje
Bah, wat heb ik een saai leven!
Meid, en wat zie je veel en je geniet er zo van, heerlijk.
Leuk toch die paar weken met Johan, en wat zijn jullie bruin!!
Veel plezier in Thailand, maar dat gaat je wel lukken, geen twijfel mogelijk.
dikke kus en de groetjes van Marijn.

Margriet

Aller eerst bedankt voor weer een prachtig verhaal, en al zo lekker snel....geweldig.
Was dus even worstelen met de gemengde gevoelens over het weer verder gaan met je reis, maar ook dat zal vast weer goed komen, dat lukt je wel hoor. En dan weer verder met genieten van alle prachtige dingen die je ziet en ondervindt...toch fijn even een paar weken met je broer.
Wat een super mooie plaatje meis en wat zie je er geweldig uit joh....om jaloers op te worden......Kom haast in de verleiding om ook op reis te gaan hoor. Al die grijze dagen ben ik ook wel klaar mee....tijd voor voorjaar en zon....
He meis geniet ervan....groetjes.....Margriet

janny,wagenborgen

Ha,lieverdje.Ik was verrast door je verhaal en had niet in de gaten dat je tijd in australie erop zat.Ja,dat afscheid van Johan zal wel even zwaar zijn geweest.Maar ik begrijp:Thailand roept!
a.s.zondag vertrek ik met Jaap naar Marrakech.we maken een reisje langs de Koningssteden van Marokko.Hebben we erg veel zin in.
Geniet van Thailand en Laos.Ik begrijp dat je daarna naar Vietnam gaat.Lijkt me ook geweldig.
Ik ben zoals je weet met Harma en Elly naar Thailand geweest,dus een beetje van de sfeer en de geuren en de mensen kan ik invoelen.Geniet er maar lekker van!
Heel veel liefs van ons!

stephan

geweldig verhaal!! geniet ervan de komende tijd in zuid oost azie. Wordt vast heel erg leuk en uitdagend

Elise

Wat een heerlijk verhaal! Je schrijft echt heerlijk! Geniet lieffie!! Dikke knuffel!

Christel

Weer genoten van je verhalen...Denk aan je!! Liefs x

Inge

Tettieee!! Wat een leuk verhaal weer! Geniet van Bangkok, inderdaad een heerlijke stad, waar je voor 50 cent een lekker bordje vers gewokte noodles kan krijgen... das nog eens wat anders dan dat dure Australie haha! En kleding kost ook geen drol, dus leef je uit :-) Veel plezier in Laos, Cambodja (staat in mijn top 3, dus ja, jaloers!!) en Vietnam (ben ik ook geweest, Halong Bay en Sapa = super mooi!).

Hier wordt het ein-de-lijk lente! Heerlijk! Binnenkort naar de Intratuin om de auto vol te laden met leuke plantjes voor op mn balkon. En nog eventjes en het festival seizoen begint weer.... yeeeeh!

Have fun! Dikke kus!

Alisha

Lieverd! Wat heb je het prachtig geschreven, echt heel mooi!! Ik zie alle kleuren voor me, ruik de geuren en waande me bijna even een momentje in Thailand :) Dank daarvoor ;) Geniet ontzetten van de mooie tijd daar! Ondanks dat je Australie zult missen, ga je weer prachtige nieuwe avonturen tegemoet! God wat zou ik nu graag het vliegtuig pakken ;) Heel veel plezier en lots of love & hugs! xxxx

Froukje

Liefie wat een mooi verhaal! Tja lijkt me idd lastig om je broer gedag te zeggen! Maar nu dus in Bangkok..wat leuk om je verhalen nu te kunnen herkennen! Mis Thailand nu jij er zo over schrijft! Ik stuur je zo even een mailtje :)
Dikke zoen!