Singapore / Melaka
Hoi!
Aangezien het echt te warm is buiten (47 graden) en we al een hele wandeling achter de rug hebben, alvast een eerste verhaalte over mijn belevenissen tot nu toe...
Na een hectische week in Nederland (Lowlands, afscheid nemen, verhuizen en nog meer afscheid nemen) brachten mn broer en moeder me vrijdag naar Schiphol. Na een tussenlanding in London kwam ik zaterdagavond aan in Singapore. Gelukkig had ik van te voren een taxi en verblijf geregeld, dus dat was een makkie... Het was al donker en het regende, maar wilde toch nog alvast een stukje lopen om Little India, het gedeelte waar ik verbleef, te verkennen. Onderweg kwam ik een Engelse meisje Selina tegen, ze had me al gezien in het hostel en we waren het beiden overeens dat de sfeer in het hostel anders was dan we hadden verwacht. Het was vrij moeilijk om contact te leggen, zelfs in het slaapgedeelte zei niemand hoi tegen elkaar. We wandelden samen verder en kochten een biertje bij de 7Eleven om in het hostel op te drinken. Al gauw kwamen er meer mensen bij zitten. Een aantal waren al vaker in Singapore geweest en wist een leuke uitgaansgelegenheid. Het was het superdure Clarke Quay... Te duur om een club in te gaan, dus we zijn naar de 7Eleven gegaan om biertjes te halen en zijn op een brug gaan zitten, waar veel mensen zaten.Toen we foto's gingen maken is mn fototoestel op de grond gevallen, er zit een barst in de huls van mn lens. Gelukkig doet hij het nog wel, maar weet niet hoe lang hij het nu nog vol gaat houden. Lekker begin van je trip ;-) Desondanks was het een geweldige avond!
Op zondag zou Charles (een jongen uit singapore die in Australie woont - die de weg in Singapore dus goed kende en er zaterdag ook bij was) met me mee naar de electronica winkel om te kijken of mijn camera gemaakt kon worden. Om het te maken zou wel twee weken kunnen duren en zou bovendien heel duur zijn... Ik zou voor dat geld bijna een nieuwe kunnen kopen... Dus ik gebruik de mijne totdat hij niet meer werkt.Daarna heeft Charles me een beetje de weg gewezen en me naar het metro station gebracht. Ik mocht zijn metrokaart (werkt hetzelfde als onze chipkaart) lenen om naar het Swiss hotel te gaan, dit is een van de hoogste hotels en daar kon je naar de 71e verdieping om over Singapore te kijken. Het bekende casino heb ik alleen van veraf gezien. Het was een mooi uitzicht. Verder een heel eind gelopen. 's Avonds zouden we naar een laser show gaan, die zou om half 10 beginnen, uiteindelijk waren we veel te laat, dus hebben we wat rond gelopen. Maandag ben ik met Selina en Tom (een jongen uit het hostel) naar Chinatown geweest en zijn we naar het bekende Raffles hotel geweest. Vond het toch ietwat tegenvallen omdat iedereen er zou enthousiast over is. 's Avonds zijn we weer met aardig wat mensen naar de Clarke Quay geweest. Eerst drinken gehaald bij de 7Eleven en toen een tijd op de brug gezeten. Tegenover ons was een groep met muziek en omdat er een meisje jarig was hadden ze strikjes, hoedjes en andere feestartikelen, allemaal hartstikke dronken. We hebben samen wat gedanst en gepraat. Toen zijn we naar de Clinic gegaan, de bar die we zaterdagavond al zagen: een bar waar ze geen gewone stoelen hadden, maar rolstoelen. Je kon een drankje bestellen wat in een infuus zat. Betaalde je 40 euro voor, maar hoe grappig is dat! Dus dat konden we niet laten!
Na maar een paar uur slaap, zijnSelina en ikmaandag naar Melaka gereisd... We gingen met de lokale bus en na een half uur, toen we de grens over waren moesten we overstappen. Er was een man die ons de weg wees, heel erg fijn, anders hadden we echt geen idee gehad in welke bus we zouden moeten. We hadden voor de laatste 4 uur een bus met super grote comfortabele stoelen! Fijn dat we niet de hoofdprijs betaalden voor een rechtstreekse trip, maar gewoon lowbudget met deze fijne lokale bus, wat ons weer 15 euro scheelde. Singapore was echt super duur. Het is independence day - wat een week duurt in Maleisie, dus toen we aankwamen in Melaka was het super druk en er was veel gesloten. We hebben bijna een uur gelopen met onze zware backpacks voordat we een slaap plek hadden. Wat was ik blij dat ik dit niet in mn eentje hoefde te doen! Toch te veel mee genomen want mn backpack is echt veeeeeel te zwaar! Hier zaten we in een hele grote dorm, het zag er wat armzalig uit, de bedden waren hard en er waren veel muggen. Omdat alles gesloten is, was er niet heel veel te beleven.Gisterenhebbenzo'n 4 a 5 uur rondgelopen, gegeten en geïnternet. Charles was ook in Melaka dus samen nog wat gedronken. Redelijk op tijd gaan slapen en vandaag vroeg op. Tas ingepakt (het is nu al een vies zootje in mn tas), ontbeten, onze nachtbus voor vanavond geregeld en weer een eind gelopen en zitten nu even rustig in het hostel, bij te komen van de hitte! Onderweg kwamen we trouwens veel aardige lokale mensen tegen, veel zeiden vriendelijk gedag en maakten grapjes.
Vanavond pakken we de nachtbus + bootnaar Pulau Perhentian, een eilandje in het noord/oosten van Maleisie. Het schijnt er erg mooi te zijn en ik heb erg veel zin om het strand te zien.
Tot nu toe is het nog steeds moeilijk te geloven dat ik voor 10 maanden uit Nederland ben... Maar ik geniet van elk moment hier en ik kijk ook naar elke plek waar ik naar toe ga! Doordat ik samen reis hebik nauwelijks de tijd om aan thuis te denken - ook al ben ik nog niet eens een week weg. Ik zag best op tegen het slapen in dorms, ook dat valt reuze mee!
Heel veel liefs!
Janet!! Kom snel terug naar EMI. Het hele bedrijf gaat eraan!!!!! Maar serieus... Leuk om je ervaringen te lezen. Geniet ervan!
Leuk!
Have Fun!!!
Hé stoere. Het klinkt allemaal erg gezellie, hou dit vast en maak er hele mooie maanden van met ervaringen om nooit te vergeten.
Lievie wat weer een heerlijk verhaal!
Fijn ook dat je er direct leuke mensen ontmoet.
Kijk nu al weer uit naar het volgende verhaal!
knuff, Harma
Lieve Tettie,
Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt!
En echt top dat je zo snel mensen ontmoet.
Geniet en ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal:-)
XXX
Wat heb je al veel meegemaakt en gedaan!! Ongelofelijk! Echt super leuk om je verhalen te lezen! Moet zeggen dat ik je wel mis hoor!! Vanavond hebben we weer jacuzzi-avondje, maar in gedachten zit je gewoon naast me ;)! Wat balen dat je camera stuk is! Hopen dat ie het nog lang vol gaat houden! Geniet van je avonturen lief!!
Xxxxxxx froukie!
Prachtig verhaal Janet. Dat soort infusen wil ik ook wel. Gr
Janet!! Ga je naar de Perhentian!!?? Echt super. 2 jaar geleden geweest en je kunt er geweldig snorkelen (haaien en turtles spotten). Veel plezier
meissie wat heerlijk om je verhaal te lezen! lekker verder genieten!!! dikke zoen
Het zal Janet ook weer zijn dat in de eerste week al iets kapot gaat :( Hopelijk blijft het hier bij. Als je camera het niet overleefd moet je wel een nieuwe halen. Desnoods storten we wat 'Help Janet de 10 maanden door', want we willen wel foto's zien. Have fun.
Hee meissie,
super man zo'n verhaal, is echt reis met me mee....heerlijk.
Fijn dat je al zo snel iemand heb gevonden om gezellig mee te reizen.
Hoop ook dat de camara het lang volhoudt hoor.....
Genieten joh.......groetjes......doeg,doeg.....Margriet
Popje! dat infuus van €40 wat duur!!! dan kan een verblijf met airco voor Richard er zeker wel van af ;)
tot snel weer!
xx
Hey Janet!
Typisch stadshostels: beetje vreemde sfeer. Dat komt helemaal goed in de kleinere stadjes en dorpen, dan is het veel meer groeps, vriendelijker en gezellig!! Ben super jaloers, zou zo bij je aansluiten! Veel plezier!
Mee eens! Airco gewenst, en een koffer!!! :-)
GENIETEN! We denken aan je dikke knuff!
Hey Janet,
superleuk om je verhaal te lezen, kan niet wachten op hoofdstuk 2!!
Geniet ervan...enne...wel wat meer foto's plaatsen hoor! ;-)
ha honnie,
leuk al die belevenissen.ik zou dat ook wel willen hoor.ed zegt serieus "je komt me niet zolang weg"
maar je bent hartstikke goed bezig.tot de volgende story
liefs J
Hey liefje!! Wat een heerlijke verhalen al!!!En de reis is nog maar net begonnen!!! XXX